Pressemeddelelse den 19. marts 2012.  Kan også ses på internettet: www.aidoh.dk/opstandelse    Side 1ud af 2

H.C. Andersens opstandelses-optog

 

Mandag den 2. april kl. 11.00 – 14.30

Fra Odense Havn til Flakhaven

Du inviteres hermed til opstandelse i påskeugen af den druknede H. C. Andersen skulptur på hans fødselsdag den 2. april 2012. Vi hejser ham op af havnen og efter at han ved en højtryks-spuling er blevet renset for havneslam, vil vi gå i et opstandelses-optog til Flakhaven.

Opstandelses-optoget bliver ret muntert. Der er jo tale om både en fødselsdag og en opstandelse. Så vi regner med at lave et optog med dansende sambapiger i front med musik, fest og anden ballade. Så der er lagt op for til en begivenhedsrig dag for både optogs-deltagere og H.C. Andersen. Vi har bl.a. invite­ret Tina Turner, som jo før har været med til fødselsdagen, men hun ved ikke om hun kan afse tid.

Dresscode: Denne dag er alt tilladt - høje hatte og tøj fra århundredeskiftet, samba- og karnevals-udstyr, badedragter og isbjørnekostymer, eller bare helt almindeligt tøj, alle er velkommen.

Danmarks største påskeæg Spis Andersen: Vi inviterer alle byens børn med til optoget som ender på Flakhaven, hvor der vil være opstillet en kæmpe Påskeæg-skulptur af H.C. Andersen. Vi ved godt at kannibalisme er forbudt, men HCA er 207 år gammel, så mon ikke vi får tilgivelse.

Påskeægs- HCA’en vil blive hejst op i en kran og bliver dumpet på et stort klæde midt på Flakhaven og ud vil der strømme tusindvis af marcipanbrød, som er sponseret af Odense Marcipanfabrik, der derefter vil blive uddelt til både børn og voksne.

Deltag i begivenheden på Facebook på ”H.C. Andersen opstandelses-optog” (http://www.facebook.com/events/277580402310766/ ), hvor vi vil opdatere om festlige indslag osv. på begivenheden.

Der er oprettet en del Facebook-sider omkring Fortællerbrønden bl.a. én hvor man kan skrive sig på, som støtte til at få Fortællerbrønden op på Flakhaven. Næsten hele byrådet, med Anker Boye og stadsdirektøren i spidsen, står højst forbavsende opført som støtter! Se: Fortællerbrønden/H.C.Andersen/Flakhaven. (http://www.facebook.com/#!/groups/346295298744072/)

Ændringer og opdatering af opstandelsesprogrammet ses på hjemmesiden: www.aidoh.dk/opstandelse                                                                   

Program på næste side

 

Side 2 ud af 2

Program (foreløbigt) for opstandelses–optog                               

 

Mandag den 2. april 2012: 

Kl. 11.00: Vi mødes i havnen ved den druknede H.C. Andersen skulptur, hvor der vil være lidt levede opstandelses-musik.

Kl. 11.15: HCA hejses op af det kolde vand og bliver højtryks-renset. Der tales og skåles for opstandelsen. Galschiøt giver opstandelses-champagne.

Kl. 11.45: optoget med HCA, sambapiger og andre festlige indslag går fra havnen ad Thomas B.Thrigesgade til Flakhaven.

Kl. 12.45: optoget kommer ind på Flakhaven, hvor der er opstillet Danmarks største HCA-påskeæg.

Kl. 13.00: HCA- påskeægget hejses op i en kran og dumpes midt på Flakhaven og ud kommer tusindvis af marcipanbrød

Kl. 13.15. Børn og voksne spiser HCA. Galschiøts medarbejdere går i gang med at give skulpturen en oppudsning og reparation. Der synges sange - spises pølser, drikkes opstandelses-vin og øl - ses på festlige indslag m.v.

Kl. 14.30: Vi forlader Flakhaven. Opstandelsen er fuldbragt.

beskåret _MG_6911

Tekstboks: Hvorfor drukne en skulptur i havnen?
Flere tusinde deltog den 8. okt. 2011 i en begravelses-march af den 3 meter høje H.C. Andersen skulptur. Mange af borgerne var klædt ud i sort sørgetøj fra århundredeskiftet. Da skulpturen nåede Odense havn, blev den hejst op i 10 meters højde og skuespiller Vigga Bro læste en eventyrlig tale. Skulpturen blev sænket ned i havnen. Efter drukningen drak borgerne gravøl, spiste pølser og forlod derefter H.C. Andersen siddende alene i vand til halsen i den mennesketomme havn. 
H.C.A. skulpturen skulle oprindelig være en del af en større vandkunst Fortællerbrønden, der skulle stå i Odenses centrum, og hvoromkring der skulle opbygges en fortællertradition. Skulpturen skulle indeholde en fortolkning af alle H.C. Andersens 156 eventyr.
Alle pengene til H.C.A. vandkunsten har været til stede i flere år, men pga. af sendrægtighed (6 år) i kommunen med at finde en central plads, overhalede finanskrisen projektet, og politikerne brugte pengene fra skulpturkassen til andre formål. I protest imod dette druknede kunstneren den tonstunge skulptur i havnen.

 

Venlig hilsen Jens Galschiøt

                                                                           og hans hårdt prøvede medarbejdere